Free songs
Home / Tipy & rady / Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?
Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?

Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?

Všichni víme, že snídaně je pravděpodobně nejdůležitější jídlo dne, protože startuje náš metabolismus. Přesto spousta lidí nesnídá – nemají čas, chuť. Co kdybyste ale snídali něco chutného a opravdu zdravého?

Investovat pár minut ze spánku či z času stráveného koukáním do prázdna každé ráno se vyplatí. Vaše tělo bude mít už od probuzení dostatek energie, abyste mohli správně fungovat a nastartovali úspěšný den s dobrou náladou. Co si dát k snídani?

Vdolečky plné bílkovin

Budete potřebovat 3 velké lžíce sýru cottage, skořici, vanilku, půl misky lámaných ovesných vloček, 2 vejce, nakrájené ovoce, javorový sirup a lžíci kokosového oleje na smažení.

Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?

Všechny ingredience kromě ovoce smíchejte důkladně do sebe. Na rozpálenou pánev nalijte malé množství oleje, vytvořte ze směsi placku a opečte ji z obou stran. Servírujte s nakrájeným ovocem či zeleninou, můžete zalít javorovým sirupem.

Šťavnaté muffiny

Budete potřebovat jarní cibulku, žlutou papriku, 12 vajec, 8 cherry rajčátek, 200 g baby špenátu, 100 g strouhaného sýra, sůl a tuk na vymazání.

Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?

Vymažte formu na muffiny trochou tuku, dno vystelte baby špenátem. Přidejte nakrájenou cibuli, rajčata, papriku, posypte strouhaným sýrem a zalijte rozmíchanými vejci. Dochuťte solí. Pečte na 200 stupňů cca 15 minut. Těsto vystačí na 12 muffinů.

Borůvkový koláč

Budete potřebovat 3 hrsti borůvek, hrnek a půl namletých ovesných vloček, 2 hrsti nasekaných oříšků, skořici, vanilku, jedlou sodu, špetku soli, 2 vejce, hrnek mandlového mléka, půl hrnečku javorového sirupu, 2 lžíce kokosového oleje a tuk na vymazání plechu.

Smíchejte sypké přísady v jedné misce, v druhé olej, vejce, sirup a mléko. Vymažte plech tukem, na dno dejte borůvky, poté sypkou směs, tu přelijte tekutou směsí. Navrch ozdobte borůvkami. Pečte na 190 stupňů 45 minut.

Tak co, budete příště snídat?

O Martina Baierová

Komentování je uzavřeno

Nahoru