Free songs
Home / Styl / Základy sushi
Základy sushi

Základy sushi

Sushi se stalo jakýmsi fenoménem, který zná v dnešní době více a více lidí. Někomu chutná, někomu ne, ale i tak není na škodu o něm něco vědět.

 

Pokud patříte mezi osoby zvídavé, možná vás ani tolik nezajímá, jak ho připravují v restauraci, ale nejraději byste se na přípravu sushi vrhli sami doma. Když ho nejíte, tak ho můžete připravit pro hosty, sushi stále patří mezi hit, který má luxusní podtext rozmanitých chutí a vůní a každý ho chce alespoň jednou za život ochutnat.

Na sushi do restaurace, ale lze podávat i doma

Dá se připravit i doma, ale každý na něj raději zajde, je to pracné. K přípravě sushi totiž není jednoduché najít kvalitní produkty (není to ovšem) nemožné. Kdo o sushi nic neví, je to samozřejmě těžší. Sushi je spoustu druhů a v restauraci se v tom člověk za chvíli ztratí. Tradičním prvním chodem japonského menu je Sashimi, což je talíř vyskládaný nejrůznějšími mořskými plody servírovanými na plátky. My však přistoupíme rovnou k sushi, kde potřebujete hlavně rýži, řasu nori, kousky ryb, zeleninu, sojovou omáčku (Tamari, Shoya) a wasabi.

MAKI SUSHI – první testování sushi

Pokud se o sushi pokoušíte doma nebo jdete do restaurace poprvé, moc neexperimentujte. Dejte si základní verzi, což je MAKI SUSHI. Je to rýže s rybou a zeleninou v rolce, obalená v mořské řase. Tak vlastně zjistíte, jestli vám sushi vůbec bude chutnat, abyste si v restauraci nevystrojili hody a neměli nakonec jídlo domu pro vašeho pejska nebo kočičku. Je tu sice jeden druh ryby, ale i tak budete vědět, jestli ano nebo ne. Špalíčky nemusí oslovit každého, je to o propojení chutí, které máme nastaveny všichni jinak. Komu sushi zachutná, nemusí zůstat jen u testování MAKI SUSHI, ale může okusit i NIGIRI SUSHI, TEMAKI SUSHI, atd.

O Makawiel

Nahoru