Home / Návody / Příprava číny – drobnosti, které z ní vykouzlí chutnou směs!
Příprava číny – drobnosti, které z ní vykouzlí chutnou směs!

Příprava číny – drobnosti, které z ní vykouzlí chutnou směs!

Příprava číny je oblíbená v mnoha domácnostech. Je to poměrně jednoduché, rychlé a chutné jídlo. Můžete do něj přidat takřka cokoliv, co si zamanete. Počeštěné verze těchto jídel se objevují opravdu všude, lidé je připravují hojně doma. Co však děláte jinak? Proč vámi připravená čína nechutná jako v restauraci, když využíváte totožný postup, koření i různé dochucovací směsi? Vyzkoušejte drobné vychytávky, které by vám ve finále mohli pomoci.

Příprava číny není věda

Není to nic složitého, co by vás uvázalo na dlouhé hodiny do kuchyně. Musíte se naučit pracovat trošku jinak s mazem a zeleninou, aby mělo jídlo tu správnou konzistenci. Nemusíte mít nutně wok pánev, žádné speciální náčiní a mnoho dalšího. Postačí vám velká pánev, nejlépe s hlubokým a tlustým dnem. Prudké pečení je to, co je pro vás v tuto chvíli velmi důležité. Jak dál připravit čínu?

Správně nakrájené maso

Do pánve musíte přidávat ingredience v celkem rychlém sledu, takže maso i zeleninu musíte nakrájet na tenké plátky nebo kousky. Vše je dobré mít připravené dopředu, tedy nakrájet si dopředu maso, všechnu zeleninu. Zeleninu krájejte stylem – čím tvrdší druh zeleniny máte, tím menší kousky připravte. Ideální je, aby jednotlivé kousky byly jeden jako druhý.

Pánev pořádně rozpalte spolu s olejem. Přidejte maso a opékejte jej asi minutu. Poté vytáhněte, přidejte zeleninu a opět minutu opékejte. K zelenině poté přidejte zpátky maso, zalijte všemi omáčkami, přidejte solamyl, pokud jej v receptu máte. Promíchejte a poté můžete podávat. Základem je, aby se maso dávalo do horké pánve. Jakmile bude z tříčtvrtin hotovo, vytáhněte, přidejte zeleninu a poté nechejte prohřívat a dodělat. Následně můžete přidat rýži, hranolky nebo čínské nudle a máte hotovo!

About Zuzana Žáková

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*