Home / Tipy & rady / Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?
Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?

Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?

Všichni víme, že snídaně je pravděpodobně nejdůležitější jídlo dne, protože startuje náš metabolismus. Přesto spousta lidí nesnídá – nemají čas, chuť. Co kdybyste ale snídali něco chutného a opravdu zdravého?

Investovat pár minut ze spánku či z času stráveného koukáním do prázdna každé ráno se vyplatí. Vaše tělo bude mít už od probuzení dostatek energie, abyste mohli správně fungovat a nastartovali úspěšný den s dobrou náladou. Co si dát k snídani?

Vdolečky plné bílkovin

Budete potřebovat 3 velké lžíce sýru cottage, skořici, vanilku, půl misky lámaných ovesných vloček, 2 vejce, nakrájené ovoce, javorový sirup a lžíci kokosového oleje na smažení.

Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?

Všechny ingredience kromě ovoce smíchejte důkladně do sebe. Na rozpálenou pánev nalijte malé množství oleje, vytvořte ze směsi placku a opečte ji z obou stran. Servírujte s nakrájeným ovocem či zeleninou, můžete zalít javorovým sirupem.

Šťavnaté muffiny

Budete potřebovat jarní cibulku, žlutou papriku, 12 vajec, 8 cherry rajčátek, 200 g baby špenátu, 100 g strouhaného sýra, sůl a tuk na vymazání.

Snídaně je základ dne – jak si ji vychutnat?

Vymažte formu na muffiny trochou tuku, dno vystelte baby špenátem. Přidejte nakrájenou cibuli, rajčata, papriku, posypte strouhaným sýrem a zalijte rozmíchanými vejci. Dochuťte solí. Pečte na 200 stupňů cca 15 minut. Těsto vystačí na 12 muffinů.

Borůvkový koláč

Budete potřebovat 3 hrsti borůvek, hrnek a půl namletých ovesných vloček, 2 hrsti nasekaných oříšků, skořici, vanilku, jedlou sodu, špetku soli, 2 vejce, hrnek mandlového mléka, půl hrnečku javorového sirupu, 2 lžíce kokosového oleje a tuk na vymazání plechu.

Smíchejte sypké přísady v jedné misce, v druhé olej, vejce, sirup a mléko. Vymažte plech tukem, na dno dejte borůvky, poté sypkou směs, tu přelijte tekutou směsí. Navrch ozdobte borůvkami. Pečte na 190 stupňů 45 minut.

Tak co, budete příště snídat?

About Martina Baierová